Duits kinderfilmpje maakt oude accordeon hit weer razend populair!

In 1983 hadden muziekproducer Jan Neef uit Lembeek, België en zijn band The Klaxons een wereldhit met het accordeonnummer Clap Clap Sound.
Onlangs werd het liedje in een Duits kinderfilmpje onder het stof vandaan gehaald en sindsdien is het weer razend populair!
Zo populair dat Jan Neef de single opnieuw uitbrengt!

In 1983 stond Clap Clap Sound in 15 landen in de hitparades, waaronder maar liefst 25 weken in Zuid-Afrika. “We zijn daar zelfs op tour geweest langs alle grote concertzalen. En in Engeland mochten we langskomen bij het legendarische Top of The Pops”, verteld Jan Neef. “En dat met een eenvoudige accordeon hit zonder tekst.. Het is een liedje dat iedereen doet glimlachen, een echte oorwurm die dagen in je hoofd blijft hangen!”.

Jan is niet de enige die dat vindt. Onlangs kreeg hij de vraag van een Duitse producer van kinderprogramma’s of Clap Clap Sound gebruikt mocht worden in een reeks filmpjes die kinderen van achter de computer wil halen door hen opnieuw te leren zingen en dansen. En met succes; binnen een mum van tijd was het muziekfilmpje wereldwijd meer dan 6 miljoen keer bekeken!

De vernieuwde versie van Clap Clap Sound is vanaf vrijdag 20 maart beschikbaar op alle download en streaming portals.

Het nummer is gere-mastered en er is een nieuwe clip bij opgenomen. Hierin wordt door danseressen een erg aanstekelijk dansje gedaan op het nummer en van een stukje van dat dansje wordt zelfs een TikTok challenge gemaakt.
“TikTok is erg populair onder de jeugd en op die manier proberen ook wij de jeugd weer aan het dansen te krijgen” zegt Jan.

Voor de verzamelaars is er zelfs een fysieke cd single geperst die te koop is bij onder andere bol.com

Beluister en bekijk op Spotify
Beluister op iTunes
Beluister op Apple Music
Beluister op Deezer
Beluister op Google Play