Verloren gewaande laatste album Teach In terug gevonden!
Na bijna veertig jaar is het dan toch eindelijk zover; Het verloren gewaande laatste album van Teach In > Room 115 < is terug gevonden en komt eindelijk uit!

Teach In, de Nederlandse popgroep uit Enschede die in 1975 het Eurovisiesongfestival won met het door Will Luikinga, Eddy Ouwens en Dick Bakker geschreven liedje Ding-a-dong, heeft in haar 20-jarig bestaan nogal wat personeelswisselingen gekend.
Toen in 1979 de band noodgedwongen stopte vanwege stembandproblemen van twee van de leden, besloten Betty Vermeulen en Koos Versteeg een doorstart te maken met het Enschedese duo Ab Timmer en Bert ter Brugge. Een bassist werd gevonden in de Zutphenaar Peter van Eijk.

Een nieuw album werd opgenomen in o.a. de Strawberry Studios in Stockport, Engeland. Eigenaar van deze studio was de band 10CC, bekend van hun megahit “I’m not in Love”. De productie was in handen van Eddy Ouwens en de Engelsman Geoff Gill.

Na het uitbrengen van 2 singles, Bad Day en Regrets, werd het stil en in de loop der tijd zijn de opnames zoek geraakt. Er gingen geruchten. De tapes zouden zijn gestolen uit een auto. Of de tapes zouden zijn verbrand in de opslag. Meerdere artiesten zouden de dupe zijn

Na lang zoeken zijn de originele banden eindelijk terug gevonden en is door platenmaatschappij Red Bullet besloten het materiaal alsnog op cd te zetten. En dus is Room 115 – vernoemd naar de hotel kamer in Engeland waar de band tijdens de opnames verbleef -, bijna 40 jaar na dato, vanaf deze maand verkrijgbaar in de normale handel.

Recent is door Red Bullet ook het album “The Best of Teach In” uitgebracht met hierop de 2 hitalbums Festival & Get on Board en een aantal bonus tracks.
Met de aanvulling van Room 115 is het repertoire van de legendarische band eindelijk compleet!
Beide albums zijn zowel digitaal, via o.a. Spotify en iTunes, als fysiek, via o.a. Bol.com, verkrijgbaar!

Beluister en bekijk op Spotify
Beluister op iTunes
Beluister op Apple Music
Beluister op Deezer
Beluister op Google Play