Tamara Tol slaat nieuwe weg in!

Vanaf 11 oktober is hij uit.. de langverwachte nieuwe single van Tamara Tol!
De titel van het -door experts- nu al tot mogelijke evergreen uitgeroepen easylistening lied is ‘Welkom Thuis’.

Het is een tijdje stil geweest rondom de Volendamse Tamara.
Met haar vrolijke repertoire domineert de zangeres al jaren de Nederlandse podia, maar door gezondheidsredenen moest Tamara het rustiger aan gaan doen. Hierdoor stond haar leven een flink tijdje volledig op zijn kop.
“Ik heb tegenslagen gehad”, verteld Tamara. “Ik moest het een plekje geven en had tijd nodig om het te verwerken, ik ben nou eenmaal geen type om het rustiger aan te doen… Maar uit tegenslag kun je ook positiviteit halen. Het heeft me verandert als mens en verrijkt als artiest”.

Met deze nieuwe levensinzichten vroeg Tamara collega René Karst nieuwe liedjes voor haar te schrijven.

“Een lied dat melancholie opwekt” was de opdracht en het lied moest passen bij de theatershow ‘Hollandse Vedettes van Vroeger’ waar Tamara met haar band vanaf oktober mee te boeken is en waar ze 12 oktober de primeur mee beleeft in Theater De Dialoog te Ermelo*.

René ging direct aan de slag met woordkunstenaar Willem Gunneman en ‘Welkom Thuis’ was geboren. Een prachtige, gevoelige, ‘Het Dorp’-achtige chanson, briljant uitgevoerd door Tamara.

De productie was in handen van Jan Schilder (3J’s) en Jack Veerman (BZN en The Mon Amour Band). Hans van Vondelen (Strings) en Accordeonist Daniël Metz maakte het lied muzikaal compleet.

‘Welkom Thuis’ is het begin van de nieuwe muzikale weg die Tamara inslaat.
Dit is de muziekstijl die als gegoten lijkt te passen bij de mens Tamara Tol, haar stem en haar mogelijkheden. Symbolisch zou je zelfs kunnen stellen: Welkom thuis.. Tamara!

De single is beschikbaar via alle grote download en streaming portals. Voor de fans is er ook een fysieke cd single te koop bij CD Hal Ruinen > www.cdhal.nl.
Voor meer informatie kijk je natuurlijk even op de website van Tamara > www.tamaratol.nl.

*In deze theatershow zingt Tamara prachtige klassiekers van onder andere Corry Brokken, Conny Vandenbos, Lenny Kuhr, Rita Hovink, Willeke Alberti, enzovoorts.

Beluister en bekijk op Spotify
Beluister op iTunes
Beluister op Apple Music
Beluister op Deezer
Beluister op Google Play