“Baby can’t you see, I want to talk it over. Baby you and me, We’ll find a four leaf clover”..
Bij menigeen zal de songtekst van You and Me uit 1980 direct een belletje doen rinkelen!

Eind 2018 kwam de, in de jaren 80 enorm populaire, Amsterdamse funk-discogroep Spargo weer in de belangstelling door de Vodafone TV en Online Commercial campagne met als leidend voorwerp een remix van de hit You And Me, gemaakt door de dochter van Spargo zanger, componist en toetsenist Ellert Driessen: Jazzi Bobbi.
De door Vodafone gemaakte mini documentaire ‘You And Me’, waarin gedeeltelijk wordt laten zien hoe de remix tot stand is gekomen, wordt miljoenen keren bekeken op Youtube en het nummer komt opnieuw de Top 2000 van NPO Radio 2 binnen!

Om een ode te brengen aan de band rond “die lange en dat kleine meissie” met hun vele hits, besluit platenmaatschappij Red Bullet het album ‘Just For You And Me, The Greatest Hits Collection’ uit te brengen.
Het album bevat, naast alle grote hits, 2 nieuwe bonus tracks: de Jazzi Bobbi remix van You and Me en een remix van hun andere grote hit Just for You van de duitse DJ Tom Pulse.

Oude tijden herleven met ‘Just for You and Me, The Greatest Hits Collection’!
Een must have voor de echte funk-disco fan!
Het album ligt vanaf aanstaande vrijdag 1 februari in de winkel en bij Bol.com!
Ook zal het album digitaal beschikbaar zijn bij onder andere Spotify en iTunes.

Just for You..!

Spargo
De Amsterdamse funk-discogroep Spargo scoort in de jaren ’80 de ene hit na de andere, zoals You and Me (1980), Head Up To The Sky (1980), One Night Affair (1981), Just For You (1981) en Hip Hap Hop (1982).
Ze brengen de volgende albums uit: Good Time Spirit (1980), Go (1981), Hold On (1982) en Step by Step (1984).

Spargo start in 1975 met Ruud Mulder (gitaar, zang), Ellert Driessen (toetsen, zang, componist), Jef Nassenstein (bas, zang) en Leander Lammertink (drums). Eind jaren ‘70 krijgt de groep versterking van de van oorsprong Amerikaanse zangeres Lilian Day Jackson. De in Amsterdam opgegroeide stiefdochter van jazz drummer Art Blakey had eerder bij onder andere Hans Dulfer gezongen en draagt met haar hoge stembereik opvallend bij aan het typische Spargo-geluid.

Met Jackson en Driessen als lead-vocalisten vormt de groep zijn kenmerkende geluid en breekt door. De debuutsingle You and Me (geschreven door Driessen) bereikt in 1980 de nummer 1-positie in Nederland en groeit uit tot de bestverkochte plaat van dat jaar en wordt tevens bekroond met een Edison voor Beste Single. In vele landen geniet het nummer hitparade-succes en ook in Italië, België, IJsland, Peru en Suriname haalt het de nummer 1.

Veel later, in 2013, wordt You And Me door VARA TV Magazine uitgeroepen tot beste ‘Nederdiscoklassieker’ aller tijden.

Na de lente van 1982 staat Spargo genoteerd in de hitparades met songs als So Funny (1982), Do You Like Me (1983) en Lady (1984).
Ondertussen toert Spargo veelvuldig en succesvol met live optredens door heel Europa, in locaties variërend van clubs tot arena’s.

In 1985 houdt de band het voor gezien en gaat ieder zijns weegs om in 1997 weer in de originele bezetting bij elkaar te komen voor de opnames van twee nieuwe nummers: Indestructible en Make A New Start die verschijnen op een Best Of-CD, waarna live- en televisieoptredens volgen, onder andere in 1998 een speciale eenmalige uitzending van Toppop, Vrienden van Amstel en Goud van Oud.

In de volledige bezetting, aangevuld met de broer van Jackson, Larry Jackson op percussie en de zoon van Driessen, Joao Driessen op saxofoon en keyboards, geeft Spargo, eind 2015, een spetterend mini-concert tijdens het Let’s Dance-evenement van Humberto Tan in een uitverkocht Ziggo-Dome. Verder staat de band in 2017 op beide 40 UP-festivals en spelen ze op het Red Light Jazz Festival in Amsterdam.

In 2018 maakt de dochter van Driessen, Jazzi Bobbi, een remix van de hit You And Me. Het nummer is het leidend voorwerp van de Vodafone TV en Online Commercial eind 2018 en de mini documentaire “You And Me”, waarin gedeeltelijk wordt laten zien hoe de remix tot stand is gekomen, wordt miljoenen keren bekeken op Youtube. Het nummer komt opnieuw de Top 2000 van NPO Radio 2 binnen.

Het album ‘Just For You And Me, The Greatest Hits Collection’ is een prachtige ode aan de band rond ′die lange en dat kleine meissie’ met hun vele hits!

Beluister en bekijk op Spotify
Beluister op iTunes
Beluister op Apple Music
Beluister op Deezer
Beluister op Google Play