Kerst 2016 begint met het “Kerstalbum” van Henk Temming!
Henk Temming behoeft als zanger/producer/componist en tekstdichter natuurlijk geen introductie meer.
Bekend van “Het Goede Doel” en mede componist van klassiekers als onder andere ‘’België’’, Vriendschap’’, ‘’Een Eigen Huis” en vele anderen heeft Henk een onuitwisbare stempel gedrukt op de Nederlandse (pop) muziek.
Ook ‘’Sinterklaas wie kent hem niet’’ (op plaat verschenen als Henk en Henk >> Henk Westbroek en Henk Temming), ‘’Ik ben toch zeker Sinterklaas niet’’ (Kinderen voor Kinderen) en ‘’Ik vraag aan Sinterklaas een Heel Gelukkig Kerstfeest” zijn liedjes die ieder jaar weer opduiken op de radio als de donkere dagen naderen!
Henk is een veelzijdig man. Hij houdt van sprookjes en heeft ook een romantische kant.. met een randje.. Dat is Henk!
Een grote droom van Henk was het maken van een eigen kerst album. In zijn thuisstudio in Utrecht schreef hij in alle rust, in de zomer, de liedjes voor dit album. Want, zo vindt Henk; Kerst- en Sinterklaasliedjes maak je in de zomer. Zo ontstonden liedjes als “Zwarte Kerst”, “Witte Kerst” en “Het hoort met Kerstmis ook te sneeuwen”. En hier komt de romantische kant van Henk naar boven; hij houdt namelijk van een witte kerst. En als het buiten dan niet wit is, dan maar binnen. Met dit album, wat hij heel toepasselijk “Kerstalbum” heeft genoemd, verslaat Henk de elementen en creëert hij zijn eigen witte kerst.
In de videoclip van het lied “Witte Kerst” laat Henk zien hoe hij dat doet; een wit gedekte tafel, witte servetten, witte borden, witte wijn, witte asperges, witte kip en een witte dame blanche toe. Hij deelt dit recept ook in het boekje van zijn “Kerstalbum”. Met dit album is een totaal witte kerst gegarandeerd! Merry Christmas en eet smakelijk!

Beluister en bekijk op Spotify
Beluister op iTunes
Beluister op Apple Music
Beluister op Deezer
Beluister op Google Play